وبلاگ تحلیلی -سیاسی کنکاش

جهان در انتظار عدالت،عدالت در انتظار مهدی (عج)

وبلاگ تحلیلی -سیاسی کنکاش

جهان در انتظار عدالت،عدالت در انتظار مهدی (عج)

امام خامنه ای :بصیرت، مهم ترین ابزار پیروزی در جنگ نرم
اگر من بخواهم یک توصیه به شما بکنم، آن توصیه این خواهد بود که بصیرت خودتان را زیاد کنید؛ بصیرت. بلاهایی که بر ملت ها وارد می شود، در بسیاری از موارد، بر اثر بی بصیرتی است. خطاهایی که بعضی از افراد می کنند، بر اثر بی بصیرتی است. بصیرت خودتان را بالا ببرید. آگاهی خودتان را بالا ببرید. من مکرر این جمله امیرالمؤمنین علیه السلام را در گفتارها بیان کردم که فرمود: «الا و لا یحمل هذا العلم الا اهل البصر و الصّبر».

۳ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است

بنام خدا
پاسخی به
"بعضی حقایق چرادرک نمی شود؟"

عرض سلام و ادب مجدد به جناب موسوی عزیز
هرچند بنا نداشتم بخاطرعدم تطویل بحث و فرسایشی بودن ان که خدا نکرده خاطر مخاطبین عزیز ان جریده محترم را مکدر می گردد ادامه دهم ولی بالاجبار توضیحاتی ارایه مینمایم
جناب موسوی عزیز،
حضرتعالی برای اثبات موضع تان شاهد تاریخی اورده اید،عنایت بفرمایید شواهد تاریخی که بیان نموده اید تقدم و تاخر و شان نزول انها را باید در نظر گرفت ضمن اینکه نتیجه ای که گرفته اید بنظرحقیر ناصواب می باشد!!
اینکه حضرت امیر (ع) با کلام نافذشان عده کثیری را جذب کردند محل مناقشه من و شما نیست برادر!
ایا حضرت امیر (ع) خوارج را جذب در راه راست کردند یا نعوذ بالله جهت جذب شان خود حضرت نیز همراه و همدل انها گردیدند!؟
حتما عنایت دارید حضرت علی (ع)تمام راه های منطقی و صحیح و کم هزینه را جهت جذب افراد در راه اسلام حقیقی بکار برد و بسیار تلاش داشتند که این تمرد ها به مقاتله نکشد،بنحوی که تا زمانی که جنگ جویان جمل ونیز خوارج دست به شمشیر نبرده بودند اجازه و دستور حمله ای از جانب امیرالمومنین( ع) صادر نگردید که در واقع عین اموزه های قرانی و روش پیامبر (ص)بود.ولی این رفتارهای علوی بمعنی تایید حرکات فتنه گری اشوب گران نبود و هیچ گاه حضرت امیر(ع)حرکات وتفکرات انها را برای جذب حداکثری تایید نفرمودند!!
چه انکه هم موعظه و رفتار نرم و هم جنگ و رفتار سخت ایشان در راستای اعتلای اسلام بود!!
گواه این ادعا نصیحت های مداوم ایشان ودر نهایت نبردی سهمگین با "خوارج پیشانی پینه بسته خشک مغز" که منجر به کشته شدن 3هزار مسلمان فتنه گر گردید که حضرت ان را اقدامی منحصر در توان خود میدانند!!
در مورد حوادث سقیفه و قتل جناب عثمان نیز حضرت امیر(ع)با رعایت مصالح اسلام چنین رفتارهایی داشتند!! 
 نتیجه این که رهبر امت اسلامی باید فصل الخطاب قرار گیرد. و شواهد تاریخی که اشاره فرمودید بنظرم قابل توجه مدعیان امروزی ست که روزی رفتارهای افراطی شان در بحث "ورود به حریم خصوصی افراد"، "برخوردهای خودسرانه بابدحجابی" ،"دیوار کشی در دانشگاه ها"، فریاد"جنگ مستقیم با امریکا"با خالد بن ولید خواندن صدام در جنگ نفت،و امروز "استحاله فرهنگی"،"تبانی و همزبانی با مخالفان خونی نظام"و فریاد "سازش با امریکا"میدهند می باشد!!
در بحث فتنه حقیر متعجبم علارغم صراحت در بیان و تعریف علل فتنه88 توسط مقام معظم رهبری، حضرتعالی همچنان ان را به اینده موکول کرده و به حدسیات خود در کوچ و،،،،، توجه میدهید!!
اینکه انقلاب دریای جوشانی ست وحتما ریزش ها و رویش هایی دارد و هدف جذب حداکثری ست و دفع حداقلی، شکی نیست برادر،ولی این جذب و دفع در چارچوب حفظ شاکله و محتوی نظام هست والا عقلانی نیست کسانی که در خوشبینانه ترین حالت ابزار دست دشمن برای ساقط کردن نظام بودند را جذب نمود در حالی ک نه تنها حاضر نیستند از مواضع غلط و براندازانه خود دست کشیده و صریحا ابراز ندامت کنند بلکه خود را طلبکار نظام میدانند!!
جناب اقای موسوی من سخنگوی کسی نیستم و لزوما همه رفتارهای جریان مقابل فتنه را قبول ندارم ولی خود بیشتر اگاهید که رهبری معظم انقلاب با تاسی از مولای شان حضرت امیر(ع) چقدر تلاش و خویشتنداری جهت اصلاح رفتار عوامل فتنه کردند وبارها با کنایه واشاره راه را برای بازگشت سران شان بازگذاشتند!! ایا اقدامی عملی از طرف شان صورت گرفت!!؟؟طبیعی ست جریان مقابل حامی فتنه گران نیز واکنش هایی نشان خواهد داد!!
ولی معیار ما در برخورد با فتنه فقط و فقط باید رویه مقام عظمای ولایت باشد وبس.

 و من متعجبم ازاینکه حضرتعالی علارغم روشن بودن صحنه همچنان گذشت زمان را به ما ادرس میدهید!! 
_بنده پیروزی در انتخابات را با پیروزی قطر مقایسه نکردم بلکه منظورم این هست پیروزی با نفرات "عاریتی" لطفی برای جریان پیروز نداشته و چه بسا منجر به کشاکش های سیاسی مدعیان شریک پیروزی خواهد شد والا همچنان معتقدم رای مردم محترم ومنتخبین بعنوان نماینده همه مردم هستند!!!
جناب اقای موسوی عزیز،
ازشما بعنوان پیسکسوت مطبوعاتی و کسی که شخصا،به ولایت مداری،ارزش مدار و انقلابی بودن تان اعتقاد دارم، انتظار میرود نقش موثرومفیدتری در جهت دهی رسانه ها، افکار مردم عزیز و مسولین محترم اعم از منتخبین نمایندگی مجلس شورای اسلامی، خبرگان رهبری ،استاندار محترم و،،،،به سمت وحدت وهمدلی حول گفتمان مقام عظمای ولایت با محوریت نماینده محترم ولی فقیه در استان در جهت رفع مشکلات مردم نجیب وبزرگواراستان مان  ایفا فرمایید که قطع ویقینا اجر عظیمی در نزد پروردگار متعال و حضرت ولی عصر عج به همراه خواهد داشت.
جسارتم را به صراحت و لغزش قلمم ببخشید
از اینکه اطاله کلام کردم از جنابعالی و مخاطبین عزیز پوزش میخواهم
  • سامان سروش
ه نام خدا
یادداشتی در شماره 3297روزنامه ولایت منتشر گردید که بنظر میرسد نکاتی از ان نیاز به نقد دارد.
نویسنده محترم در این یادداشت علارغم اشاره به تایید مشروط برجام توسط رهبری، اصرار دارد برجام را تایید شده مطلق رهبری بداند!!
اینکه نماینده محترم قزوین انتقاد بر برجام دارد ناظر به ایرادات "شکلی"و "محتوایی" تصویب برجام هست!!
ایراد شکلی چیست!!؟
اولین ایرادشکلی ،به نحوه بررسی این طرح بود!!
ممکن هست بفرمایید در فراکسیون اصولگرایان تصویب برجام موافقت شده بود!! سوال این هست مگر نمایندگان غیر از تعهد تعیین شده در قانون اساسی تعهدی به فراکسیون های داخلی دارند!!؟
تعجب انجاست چرا انهایی که تا چند وقت پیش فرمایش حضرت امام (ره) در خصوص  "در راس اموربودن مجلس" را فریاد میزدند ،بجای حمایت از چنین نمایندگانی،مدام با انگ های مختلف قصد تخریب ایشان را دارند!!مگرمیشود یک طرح به این مهمی را در مدت20دقیقه مصوب کرد!!؟
دومین ایراد شکلی ، اعلام هماهنگی صورت گرفته ما بین آقایان لاریجانی،شمخانی و حجازی در روز تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی جهت القاء نمودن اینکه نظر رهبری تصویب فوری برجام است ،می باشد!
اما ایراد محتوایی که حجت الاسلام حسینی بر برجام وارد دانسته اند، با کمی تامل در نامه رهبری معظم انقلاب و اعلام آن 9 بند الزامی  در تایید مشروط برجام،٬متوجه حقانیت ادعای این نماینده محترم میشویم.تاسف انجاست که کسانی که تا دیروز دیگران را از "هزینه کردن رهبری "بر حذر میداشتند ولی امروز به راحتی پرونده هسته ای را مربوط به رهبری میدانند!!
اشاره رهبری در متن نامه به رئیس جمهور در خصوص روند تصویب برجام در  مجلس شورای اسلامی با این جمله"مصوبه محتاطانه مجلس" خود حکایت ها دارد!!
سوال!؟
الزامات9گانه رهبری عزیز موید ادعای چه کسانی شد!؟ایا تایید کننده ادعای کسانی که حامی مطلق برجام بودند!؟یا تایید کننده نظر منتقدین برجام که با بی انصافی انگ بی سوادی به آنها زده شد.!!!
متاسفانه در این یاداشت به عمد تاکید می شود که بیانیه دفتر رهبری در خصوص عدم دخالت دفتر معظم له در روند تصویب برجام ، متوجه مخالفان برجام هست.در حالی که تمجیدهای بی نظیر رهبری در نامه خود به رئیس جمهور نسبت به منتقدین برجام با عنوان «تحسین برانگیز و....» خود گواهی بر ادعاهای ناصواب حامیان برجام هست!!
نکته قابل تامل، پاردوکس های روشن حامیان برجام هست که یکبار احمدی نژاد رامشتاق مذاکره با امریکا و 5 کشورمعرفی میکنند، یکبار از رهبری هزینه میکنند و یکبارهم خود را خالق مذاکرات میدانند!!درحالی که این ادعا هابا شرط و شروطی قابل قبول هست که در وقت دیگری به آن پرداخته می شود.
نکته بعدی اینکه نویسنده مدعی است تحریم منجر به قفل شدن چرخ اقتصاد شده در حالی که وعده های انتخاباتی واقتصادی رییس جمهور منوط به لغو تحریم ها نبوده است!!چه انکه قبلا30درصد مشکلات را مرتبط با تحریم ها دانسته و الباقی ناشی از ضعف مدیرت دولت قبل دانسته میشد!!
سوال از نویسنده محترم اینکه مگر قرار هست منتقدین برنامه کاری بدهند که مدعی هستید "راه جایگزینی"ارایه ندادند!!؟؟
ضمن اینکه عمل به اقتصاد مقاومتی بهترین برنامه برای اصلاح اساسی اقتصاد وابسته تک محصولی است!!
البته با تناقضاتی که در مورد "خروج از رکود"و"بحران رکود"عیان شد معلوم گردید دولت محترم از بی برنامگی یا حداقل اختلاف در بین مدیران ارشد اقتصادی رنج می برد!!اختلافی که یاداور اختلاف بین مدیران اقتصادی دهه 70که منجر به تورم49درصدی اقتصادی گردید،می باشد!!
امروز برجام یک قانون شده و همه مردم و  جناح های سیاسی موکلف به همدلی با دولت جهت اجرای آن می باشند. اما ضمانت اجرای درست و هوشمندانه برجام برجام انجام الزامات 9 گاهنه مهم رهبری است و در صورت عدم پایبندی کامل به ان قطعا تخلف شرعی و قانونی بوده و نباید انتظار همدلی برای اجرای غلط ان را داشت!!
ارزوی قلبی ما اجرای برجام با خواسته های رهبری معظم انقلاب(الزامات9گانه)ونیز اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری که اخیرا از اجرای ان صریحا ابراز نارضایتی فرمودند می باشد!
در پایان خاطرنشان می نمایم،که دولت یازدهم نسبت به منتقدین خود  نگاهی از روی بی انصافی دارد.امیدواریم روزنامه وزین ولایت و نویسنده گان آن از این مشی دولت مسثنی باشند .سروش
  • سامان سروش
نام خدا
"معجزه جذب "یاعدول از "گفتمان" ادعایی!
روزنامه محترم ولایت درشماره اخیر خود با عنوان(معجزه جذب)در گفتاری متناقض که برداشتی متناقص از فرمایشات مقام معظم رهبری در موضوع "جذب حداکثری و دفع حداقلی"اقدام به تحلیل نتایج انتخابات استان نموده است!!
انچه که در این متن جالب توجه هست انکه،گویی جذب افراد از جریان مقابل که قاعدتا بایدخودی باشند  هم نوعی جذب حداکثری ست که؛ 1_نویسنده محترم ناخواسته وعلارغم مواضع گذشته جریان متبوع شان،به مبحث "خودی و غیرخودی"معترف گردیده اند!!
2_استفاده "ابزاری" از فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث "جذب حداکثری ودفع حداقلی" را در اذهان متبادر میکند!همه این حرف ها درشرایطی ست که اگر ازجریان مقابل این چنین گفتار ورفتاری سر میزد متهم به انواع انگ هایی چون "استفاده ابزاری" از سخنان رهبری می شد!!
هرچند قصدم این بود بعداز تلطیف ومنطقی شدن فضای پس از انتخابات،در چرایی انچه که در استان اتفاق افتاد تحلیلی ارایه نمایم  ولی فرصت راغنیمت شمرده، برداشتم را به قلم تحریر درمیاورم.
نویسنده محترم متن مزبور با زیرکی خاصی؛
 1-قصد تطهیر جریان فتنه  در استان  بااستفاده از نتایج بدست امده درانتخابات استان را دارد درحالی که افراد اشاره شده بخاطر حمایت از فتنه وفتنه گران  از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت گردیده اند.
2-نتیجه انتخابات را طبق سلیقه خاص خود تحلیل وتفسیر نماید!!
انچه که در این مقاله به خوبی عیان هست متاسفانه فرصت طلبی برای تنزل فتنه به   یک اتفاق سیاسی ونیز تضعیف جریان اصیل انقلاب ،مشخصا اختلاف افکنی بین علمای انقلابی ،"تعریض به نماینده معظم ولی فقیه در استان  وتمجید زیرکانه از ایت الله اسلامی ست"!!
اگرقبول کنیم که اجتهاد یک برداشت منطقی، عقلی وشخصی ست پس نباید به دیگری سفارش اطاعت از اجتهاد خود کنیم واین نقطه قوت علمای بزرگوار هست که با علم و اجتهادخود به تصمیم میرسند نه اینکه به صرف مواضع جریانات واحزاب متبوع خود تصمیم بگیرند.
اما در موردفتنه؛
-اینکه فتنه88،باعث خسارات عظیمی مادی ومعنوی داخلی و بین المللی به کشور گردید و اخیرا نیز رهبری معظم ،باز هم بصراحت به ان اشاره فرمودند شکی نیست و تنزل دادن خسارت ان در حد منابع انسانی ونهایتا بهره برداری منفعت طلبانه خلاف دیدگاه مقام عظمای ولایت هست!! ولی نویسنده محترم متاسفانه به عمد یا سهو قصد وارونمایی و ادرس غلط دادن و ارتباط ان به دوره رییس جمهور سابق و اطرافیان ایشان را دارد در حالی که اشارات و تصریحات رهبر معظم انقلاب از فتنه88،براحتی در دسترس عموم بوده و به هیچ عنوان قابل تفسیرو تاویل نیست و در خوشبینانه ترین حالت، جسارتا ضعف بصیرت  نویسنده ،منجر به چنین برداشت ناصوابی از فتنه88 وعوامل ان گردیده است!!
-نتیجه ای که در انتخابات مجلس در استان رخداد،عواملی متعددی بر ان مترتب هست و انتظار میرود ان را صادقانه و عالمانه ومنصفانه تحلیل و بررسی کرد.
-اینکه جریان اصلاح طلب برای رسیدن به قدرت،برخلاف ادعای اصلاح طلبی شان،روش های مختلف و متنوعی، حتی ضدگفتمان ادعایی اش  بکار می برد، در این جریان سیاسی امری مرسوم و رایج هست!!
چه انکه در انتخابات ریاست جمهوری84،اصلاح طلبان علارغم بدترین مواضع علیه اقای هاشمی در دوره اصلاحات ، بناگاه وی را کاندید ریاست جمهوری کردند ضمن اینکه در سال92نیز چنین تاکتیکی را برای رسیدن به قدرت استفاده کردند!!
اتفاقاتی اینچنینی بنظرحقیر،نشان سستی گفتمان شان هست نه قوت!!
این رفتارهای اصلاح طلبان نشان میدهد این جریان برای رسیدن به قدرت، حاضر به قربانی کردن گفتمان به اصطلاح "اصلاح طلبانه"خود به قیمتی نازل هست!
هرگز فراموش نمیکنیم رفتارهای ضد اخلاقی اصلاح طلبان با خانم الهه،،،،،،، در شورای شهر تهران در رای دادن به شهردار کنونی بخاطر عدم رعایت قواعد غلط حزبی(حزب مقدم بر حق هست)را!!
-حال امروز چگونه حاضر میشوند کاندیدای غیر اصلاح طلب را به جمع خود اضافه کنند از عجایب سیاسی روزگار هست وبنده اینده خوشی برای اینچنین جذب عاریتی متصور نیستم و باموضع گیری هایی که طبیعتا نمایندگان مزبور در مورد مسایل جاری کشور خواهند داشت در اینده حقایق روشن ترخواهد شدومتضرر اصلی مردم شریف هستند که قربانی چنین کشاکش نامطلوب خواهند شد!
-در شهر تاکستان  یا بویین زهرا اصلاح طلبان علارغم داشتن کاندیدای اصلاح طلب، گفتمان خود را  قربانی کسب دو کرسی مجلس کرده و افرادی را که سابقه  سلیقه سیاسی جریان مقابل را داشتند و صریحا هم به اصلاح طلب بودن خود معترف نشدند را بعنوان کاندیدای نهایی معرفی نمودند که این جز با هدف "کسب قدرت" چه میتواند باشد!؟هضم ان برای بنده ثقیل هست!!
نکته جالب این تحلیل نویسنده، توجیه این اتفاق با تفاخر می باشد!! (ناخواسته یاد داستان خیاط و پادشاه به ذهنم رسید)
همه اینها حاکی از نگاه "هدف وسیله را توجیه می کند" می باشد!!
بنده حقیقتا با اسم ها کاری ندارم ولی بطور مثال"قهرمانی قطر در جام جهانی فوتبال با بازیکن های ملیت عوض کرده وبااسم قطری چیزی به افتخارات این کشور نخواهد افزود!!"
نکته بعدی اینکه نویسنده محترم،وقتی مواضع یک عالم بزرگوار طبق سلیقه و منافع شان هست ان را مصادره مطلوب کرده ومتظاهرانه از ان عالم تمجیدو تجلیل کرده وعالم دیگر که نظرشان مورد پسندنیست را با کنایه نصیحتش میکنند که جای تامل دارد!!
-بنظرم در تعاریف جریان های سیاسی کشور ،نیاز به باز تعریف اساسی احساس می شود!!
چگونه میشود کسی چون اقای کاظم جلالی که خواستار شدیدترین برخورد باسران فتنه بوده امروز در لیست مطلوب سران فتنه قرار گیرد!!یا امثال اقای علی مطهری که مقالات تند ایشان در دهه هشتاد بر علیه اصلاح طلبان همچنان در اذهان هست، امروز چنان مواضع روشنفکرمابانه ای میگیرد گو اینکه چنین مواضعی سابقا نداشته هست!! 
برخلاف نگارنده ،بنظر حقیراین نشانه "استحاله و حس قدرت طلبی" بعضی افراد هست که به تمام اصول واعتقاد خود پشت پا زده تا به مقام ومکنت رسیده باشند!!
اگر طبق نظر نگارنده محترم تحلیل کنیم باید رفتارحضرت امیر (ع)را نعوذ باالله منجر به "دفع حداکثری"ورفتار معاویه را منجربه "جذب حداکثری"بدانیم!
 در حالی که جذب حداکثری باید با حفظ اصول اصلی انقلاب همراه باشد نه اینکه خود در نفاق دیگران جذب شویم!!
نکته بعدی؛
_سوالی که مطرح هست اینکه چه کسانی کاندیداهای متعدد در جریان اصولگرایی را نفوذی خوانده است!؟(اشاره شده در مقاله مزبور)
بنده ضمن احترام به همه کاندیدا ها،از جمله کاندیداهایی که  منتسب به جریان اصولگرایی بودند،معتقدم میشد در شهرقزوین علارغم ضیق امکانات و کمبود منابع برای تبلیغ، با تجمیع کاندیداهای اصول گرا، و با توجه به مجموع رای منتخبین و نیزجمع رای کاندیداهای جریان اصول گرایی،یکی از منتخبین از کاندیداهای اعتلاف اصول گرایان باشد،اما این عدم اجماع اتفاق نیفتاد!! باشد که درس عبرتی برای دوره های بعدی انتخابات گردد!!
البته با مزاح به دوستان گفتم شورای نگهبان عامل باخت ما بود چون که تایید اغلب کاندیداهای اصول گرایی،منجر به تکثر وعدم اجماع گردید و اصلاح طلبان بابت این توفیق ناخواسته، باید دعاگوی شورای محترم نگهبان باشند!!
بنده ضمن تبریک به منتخبین شهرمان سرکارخانم زرابادی و جناب اقای محمدی وحامیان شان امیدوارم همیشه در همه این ازمون ها چه در پیروزی و چه عدم پیروزی،ظرفیت ان را داشته وبه قانون پایبند باشیم!!
البته در این دوره انصافا هم طرفداران نامزدهای پیروزو هم طرفداران نامزدهای غیرپیروز،ظرفیت خود را به منصه ظهور رسانده و اخلاق اسلامی و حرفه ای خود را به اثبات رساندند.
امیدوافر دارم نمایندگان منتخب تمام توجه خود را برای حل ریشه ای مشکلات کشور با لحاظ کردن منافع ملی ومنویات مقام معظم رهبری، ایام خدمت این دوره کوتاه 4سال را مغتنم دانسته و بدون لحاظ گرایش های حزبی و جناحی وقت خود راوقف خدمت عالمانه،صادقانه و خالصانه به این مردم نجیب و عزیز بنمایند.
انشاالله
سامان سروش
  • سامان سروش